Sůl nad zlato??

8. listopadu 2009 v 13:54 |  ► Jídlo a pití
Nadměrné solení je pro hubnutí opravdu krajně nevhodné. Sodík, který je v soli obsažen, totiž zadržuje v těle vodu a přispívá tak k nárůstu hmotnosti. Navíc se po slaných jídlech zvyšuje chuť na sladké. Pozor si musíte dát také na skrytou sůl v uzeninách, v sýrech a v různých instantních produktech.
Dívali jste se někdy na obsah složení třeba obyčejné balené šunky? Kolik procent patřilo čistě masu? A co ten zbytek? Mouka, náhražky, zvýrazňovače chuti a v neposlední řadě - sůl! Takže čím "více masovou" šunku koupíte, tím méně soli pak sníte.
Dále třeba vařené brambory - oloupat, šup dovody, osolit... Jde to i bez soli. Včetně toho, že brambory neztratí chuť. Stačí je uvařit ve slupce. Tím, že se brambory vaří celé oloupané se z nich při vaření vytrácí veškerá chuť, která se pak nahání solením.
Osvědčenou dochucovací náhradou je česnek. Dále pak různé bylinky a koření - ovšem ne balené směsi (grill, steakové,...) - obsahují opět sůl.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama